Undvik inbrott i jul

Ett inbrott kan påverka dig på flera olika sätt. Dels så kan du bli av med värdesaker och minnen men även att du har haft en okänd person som klampat runt i ditt privata hem. Just under julen så är det många som reser bort för att fira med familjen medan grannar som är kvar hemma på gatan har fullt upp med sitt eget julfirande. Detta är ett utmärkt tillfälle för en tjuv att göra inbrott.

Ska du resa bort över jul så bör du skydda ditt hem så att du undviker att få inbrott. Till din hjälp så kan du använda en del teknisk utrustning som exempelvis ett bra hemlarm, en timer som tänder och släcker lampor och radion i bostaden och kameraövervakning, eller åtminstone skyltar som säger att det är kameraövervakning. Att ha en självtändande lampa vid entrédörren är också bra då tjuvarna då inte har möjlighet att få arbeta i mörker.

”Meddela grannarna att du kommer att vara bortrest så att om de hör ljud från din bostad så vet de att du inte är hemma och då bör ringa polisen.”

Andra skyddsåtgärder

Om du ska vara borta i flera dagar så bör du be en granne att hämta hem din post så att den inte växer i brevlådan. Meddela grannarna att du kommer att vara bortrest så att om de hör ljud från din bostad så vet de att du inte är hemma och då bör ringa polisen. Du bör även se till att gömma dina värdesaker på fyndiga platser där inbrottstjuven normalt inte tittar. Har du värdesaker som är ovärderliga för dig så kan du ta med dessa på resan eller lämna dessa hemma hos en familjemedlem som du litar på.