Elbilar ska passa för allt och alla

Elbilar är en snackis och som intresserar många. De flesta biltillverkarna idag har elbilar i sin produktkatalog och tävlar med varandra om vem som har de bästa och mest prisvärda bilarna på marknaden. Utmaningen nu är att utveckla dem så att de passar för alla typer av miljöer och förare.

Du har säkert blivit överraskad någon gång när du promenerat längs vägen och det helt plötsligt susar förbi en bil utan att du hörde den komma. Elbilarna är tysta, miljövänliga och moderna. I en värld där vi släpper ut rekordstora mängder koldioxid är en elbil en bra investering för både miljön och för dig som bilägare. Särskilt nu när det omtalade Bonus Malus gått igenom. Det går ut på att du som konsument får en bonus på upp till 60 000 kronor om du köper ett miljöanpassat fordon, medan du som köper en ny bil som går på bensin eller diesel får en förhöjd fordonsskatt. Sedan Bonus Malus lanserades har det till och med blivit kö för att köpa särskilda bilmärken och man kan som konsument få vänta länge tills man får sin nya bil.

Hur får man ännu fler att köpa elbil?

Trotts att det blir mer och mer populärt att köpa elbil är det viktigt att arbeta proaktivt och att försöka inkludera fler målgrupper i sin strategi. Ett sätt är att engagera de unga att lära sig om förnybar energi för att få dem att förstå innebörden till varför man bör frångå de fossila bränslena. Lyckas man redan i tidig ålder få dem inställda på att vilja ha en elbil när de växer upp kommer andelen fordon drivna på bensin och diesel att minska. NyTeknik har skrivit en artikel där de berättar om en gymnasieskola i Jönköping som anordnar en årlig tävling i att bygga bilar drivna på solenergi, läs mer här.

Elbilen funkar bra som familjebil och för den som bor i stan, men hur är det för de på landet och för de som använder bilen i yrket? Man ser en del taxibilar på Stockholms gator som är eldrivna, men det är inte allt för ofta man ser en skåpbil driven på el. Detta vill Volkswagen ändra på och lanserar en elmodell av sin klassiska folkabuss. Med stort bagageutrymme och en räckvidd på 55 mil ska den passa utmärkt för hantverkare. Det sker med andra ord mycket på elbilsfronten, snart kan alla rulla med gott samvete på Sveriges gator.