Göteborg utmanar i mobilreparation

Det skrotas alldeles för mycket mobiler, och det helt i onödan. En mobilreparation är smidig att få genom experthjälp och det är betydligt bättre för klimatet. Nu kan göteborgarna stoltsera med att de har en smidig mobilreparatör att vända sig till, och kanske kan de bli bäst i landet på att återanvända istället för att skrota? Vilka antar utmaningen?

Självklart har vi på Midat ett ypperligt tips för dig på västkusten: en mobilreparation i Göteborg som utför proffsiga reparationer av alla tänkbara problem på din smartphone och som dessutom reparerar en massa olika märken. Så innan du skrotar mobilen, laga den och gör dig själv och miljön en stor tjänst.

Skrota inte, återanvänd

It-produkter av miljardbelopp har skrotats bara under det senaste åren. För att vi ska klara klimatmålen måste vi bryta slit- och släng-mentaliteten på it menar många forskare. Enligt en studie är det så mycket som 29% som inte ens överväger att laga sin elektronik innan de slänger den och köper helt ny istället. Att producera en helt ny mobiltelefon släpper ut mycket koldioxidutsläpp, och gemene person måste bli mer medveten om vad deras elektronikkonstumtion har för konsekvenser på klimatet.

I Sörmland sticker statistiken faktiskt ut, där skrotas tonvis med elektronik. Jönköping verkar inte heller ligga på toppen av de som skrotar mest i landet i direkt:

– Vi måste sluta låta färdiganvänd elektronik bli liggandes i en byrålåda och börja återanvända mer, säger Carl Andersson, platschef på Atea i Jönköping, i ett pressmeddelande. SVT

Kanske kan vi starta en utmaning där göteborgarna blir de svenskar som skrotar minst elektronik? Antar ni utmaningen att ge ratad elektronik lite nytt liv?