Nytt år ny iPhone

Som vanligt i september kan man förvänta sig spännande nyheter från Apple. Det har nästan blivit tradition för många att följa höstens presskonferens för att vara först med att se de nya iPhonemodellerna som flera år i rad presenterats just i september.

Redan en vecka innan det klassiska presentationsevenemanget började det läcka rykten och bilder på de nya modellerna. Det pratades om att de skulle baseras på den tidigare iPhone X och att den skulle vara starkare än tidigare. Mycket mer än så kunde man inte vara säkra på. Nu i efterhand vet vi att de hade rätt – utseendet är i stort det samma som tidigare, den är kraftfullare och som väntat är den även dyrare än någon annan iPhone. 

Det här är nya iPhone

Namnet på Apples nya smartphones är riktiga tungvrickare, särskilt värstingmodellen. Är du intresserad av denna så är det iPhone Xs Max du ska fråga efter i butiken, eller om du hellre köper standardversionen, iPhone Xs. Egentligen ska man uttala x:et som tio eftersom det är den romerska siffran, det riktiga namnet blir således iPhone tio s och iPhone tio s max. Det kommer även en lite billigare version som heter iPhone Xr som enligt Apple ska vara något slags mellanting för iPhone 8 Plus och iPhone X.

Genomgående för de nya modellerna är att de saknar hemknapp. Istället låser användaren upp telefonen med så kallad ansiktsigenkänning. Denna funktion sågs även i föregångaren iPhone X vilket tyder på att Apple nu lämnat hemknappen bakom sig, även på den nya ”budgetmodellen” Xr. Vill du läsa mer specifikt om Apples nya smartphones kan du göra det här.

Batteritiderna är inte vad som lovats

Frågan kring livslängden på telefonbatterier är en het fråga och det kan kännas som att just batteriet är en komponent som ligger efter i utvecklingen i jämförelse till resten av telefonen. Det här året, likt tidigare år lovades det bättre batteritider. Dock visade sig detta inte stämma, efter ett oberoende test blev resultatet faktiskt tvärtemot vad de hävdat. Läs mer om batteritestet här.