Lär dig ekonomi innan du öppnar e-handel

Allt fler drömmer om en egen webshop, antingen en som säljer direkt till kund eller en som bygger på så kallad drop shipping. Oavsett hur du går tillväga, behöver du samma ekonomiska insikter för att få bolaget att överleva och blomstra.

Funderar du i banorna runt att öppna en e-handel? Har du idén men inte de ekonomiska kunskaperna som krävs för att driva ett bolag? Läs mer här om hur du går tillväga för att söka någon av Nackademins ekonomiska utbildningar. Med en sådan i ryggen blir chanserna större att du lyckas med ditt drömprojekt.

”Ingen når ut till sina kunder utan smart marknadsföring.”

Bokföring och marknadsföring

Bokföringen är viktigast att lära sig. Väldigt många småföretagare har hamnat i trubbel eftersom de inte haft koll på sina böcker. Behöver man ett par smarta tips då kan man läsa här om hur man skall gå tillväga. Räcker inte det då är det hög tid att söka sig till en lämplig utbildning. Ju mer koll du själv har på din egen bokföring, desto tryggare sover du om natten. Ingen når ut till sina kunder utan smart marknadsföring. Hur du gör lär du dig på en ekonomiutbildning eller när du tar rygg på andra.

Kan du inte fakturera då kan du inte konsumera

Visserligen kan man låta andra sköta faktureringen men fallgroparna är många och såklart måste man någon gång lära sig att sköta den delen själv. Kan man inte fakturera då kommer det heller inte in pengar till bolaget.