Lyckad frakt = nyckeln till framgång

Drömmer du om att starta en e-handel? Då finns det många saker att tänka på, men en sak som många glömmer att ta med i beräkningen är att säker frakt och enkla returer är en av de främsta nycklarna till framgång – det gör nämligen att kunderna mer sannolikt återkommer till just din butik för nästa köp.

När du ska starta en e-handel finns det en drös av saker som är bra att hålla koll, men något som inte ska glömmas bort är hur viktigt det är att fundera kring hur du skickar produkterna du säljer på ett säkert sätt. Ett tips är att köpa bubbelplast som emballage redan från början och alltid vara noga med att den som står för packning av produkterna alltid använder den här typen av skydd vid varje leverans. Att kunderna känner sig trygg med sina leveranser är nämligen nyckel till att din e-handel ska nå framgång.

”För frågar du svenska konsumenter tycker hela tre av fyra att det är viktigt att få välja hur deras varor ska levereras. Även om det kostar mer. En av fyra har under det senaste året betalat extra för att kunna välja det leveransalternativ som passar dem bäst. Och vad värre är: Hela en av fem valde att avbryta köpet och välja ett annat e-handelsföretag då det inte gick att välja leveranssätt” läs mer om varför du ska fokusera på leveranser genom att klicka här.

Fler tips om leveranser att komma ihåg

Som citatet antyder är det viktigt att erbjuda flera olika leverantörer, vilket också är en anledning till att det i nuläget kanske inte går så bra för den traditionella posten, men samtidigt är det viktigt att du väljer pålitliga leverantörer. Till exempel ska du som säljare vara trygg med att du vet att paketen som skickas behandlas på ett schyst sätt och att de levereras säkert till dina kunder, men du ska också tänka kostnadseffektivt. Bland annat är du som e-handlare skyldig enligt lag att säkerställa så dina kunders inhandlingsupplevelse blir så bra som möjligt och att de har tillgång till de tekniska hjälpmedel de behöver i varje steg vid beställningen på hemsidan, plus en hel del andra saker. Så innan du öppnar din shop – var noga med att läsa alla saker du är skyldig till och välj noga vilka leverantörer du anlitar för att leverera säker till dina kunder.