Framtidens iPhones och skärmlagning

Vad kommer det komma för nytt med nästa års iPhones, om man får tro på analytiker och experter världen över? Och hur kan du göra om du vill reparera din smartphone?

Vill du reparera din iPhone? Om du vill få det gjort utan krångel kan du anlita https://phonehero.se/ och bland annat laga din mobils skärm, byta batteri eller köpa en begagnad mobil som är nyrenoverad och om ny. Det med 6 månaders garanti. Men vad är egentligen nytt från Apple och iPhone?

Apple och uppdateringar till iPhone

I en artikel i MacWorld IDG går det att läsa om hur en uppdatering släppts för en enda typ modell iPhone. Det var IOS 12.3.2 som Apple släppte för ett litet tag sedan, men endast för iPhone 8 Plus, inga andra iPhone-modeller eller ipads. Men vad är det tänkt att uppdateringen ska lösa? Jo, bland annat ett problem med porträttläget som funnits i just iPhone 8 Plus, där kameran fram på mobilen kunde ta bilder, av misstag, utan att lägga till en så kallad djupeffekt. Men nu har alltså en uppdatering kommit för att korrigera detta. Nu väntar många på den större uppdateringen IOS 13, som Apple menar kommer så småningom men inte har gett ett datum på ännu.

Framtidens mobiler från Apple

Hur ser egentligen framtidens iPhones ut? I en annan artikel som går att hitta i mobil.se skrivs det om rykten som florerar kring nästa års iPhone, den som förhoppningsvis kommer år 2020. Det pratas bland annat om en 3D-sensor i bakkameran, om iPhone-modeller som får stöd för 5G-nät som kommer rulla ut i världen under 2020. Vissa menar även att Apple kommer lansera en uppföljare till iPhone SE, som ska vara en slags budgetmobil och dela komponenter med iPhone 8. Men ännu vet nog inte någon om hur mobilerna kommer se ut och exakt hur de olika funktionerna kommer fungera.

Dessutom sägs Apple införa en ny akustisk fingeravtrycksteknologi som öppnar för möjligheten att implementera Touch ID som fungerar över hela skärmytan – Mobil.se

Samtidigt går det att läsa i Veckans Affärer om hur Apple blivit anklagade för att sälja vidare personlig data av sina användare. Nu stäms företaget av kunder som fått nys om detta och fått nog. Mer om detta här.